Moving/copying entities from one layer to another

classic Classic list List threaded Threaded
7 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Moving/copying entities from one layer to another

l'AMI Yves
I'm surprise : I posted my question a few hours ago, and I cant find it out...

Is there a mean to copy/move an entity (block ?) from the layer where it has been created to another, where I want to work on it without modifying the original one ?

Thanks in advance.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Moving/copying entities from one layer to another

Rallaz
Hello l'AMI Yves,

Set a new layer current
menu "Modify->move/copy"
...
In "Move/Copy Options" dialog chek "keep original" to copy instead move
to no modify original entity, and check "use current layer" to put new
entity in current layer instead in original layer.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Moving/copying entities from one layer to another

l'AMI Yves
Yeeeeessss ! So the solution was NOT Edit/Copy and Edit/Paste... We have such reflexes !

Thank you so much !
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Moving/copying entities from one layer to another

pwright2
In reply to this post by Rallaz
Seemed like what I wanted to know ... but ... what 'Move/Copy Options Dialog'?  I see no such thing anywhere.

Newbie, Win7 64 bit, LC 2.0.09beta1

-----Paul-----
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Moving/copying entities from one layer to another

pwright2
Found in different thread.

After selecting, hit Enter.  (Numeral keyboard enter does not work.  Use the Alpha keyboard enter.)

Click on a reference point.

Click on a target point.  (Bob's your uncle, there's the options dialog!)

Non-intuitive?  Yes, I think so.  But I'll catch on.  Eventually.

-----Paul-----
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Moving/copying entities from one layer to another

grant
I have been trying to copy a block from one layer to another, following these steps, for nearly an hour and I cannot get it to work. The block appears to be copied, but when I hide the layer I copied it from, it disappears. The really odd thing is, if I hide the layer I copied it TO, it ALSO disappears. It shows only if both layers are visible. This is no use for what I'm trying to do. What is going on?
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Moving/copying entities from one layer to another

Rallaz
your problem is another...

Read this thread:
http://forum.librecad.org/Block-can-not-be-inserted-on-different-layers-tp5544026.html

In sort:
Edit the "block definition" and change the properties of all the entities to layer 0 & color, linetype & width "byblock"