Problem creating blocks with hatch

Next Topic
 
classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Problem creating blocks with hatch

aangelo
Hi all!
I needed to create some blocks with hatch inside, but rectangles (from line>rectangle or polyline) works differently from circles.

LibreCAD version and OS

 Version: 2.1.2
 Compiler: GNU GCC 6.2.0
 Compiled on: Sep 17 2016
 Qt Version: 5.9.5
 Boost Version: 1.62.0
 System: Ubuntu 18.04.2 LTS

test_block_with_hatch.dxf

Steps followed
1. New drawing
2. Application Preferences: Unit: Millimeters
3. Working at Layer 0
4. Circle >Center Point, centered at 0,0 with radius 30
5. Select Circle just created
6. Hatch ansi31, Scale 1
The Circle is correctly hatched.

1. Select the circle and its hatch.
2. Create Block
3. Select 0,0 as insertion point
4. Set Block Name "circle"
5. From Block List, select "circle" then insert the active block.
The new created "circle" is correctly inserted, complete with its hatch.

1. Line >Rectangle, 30x30 units
2. Select the square just created
3. Hatch ansi31, Scale 1
The Rectangle is correctly hatched.

1. Select the rectangle and its hatch.
2. Create Block
3. Select the insertion point
4. Set Block Name "rectangle"
5. The hatch is disappeared
6. From Block List, select "rectangle" then insert the active block.
The new created "rectangle" is inserted, without its hatch.

1. Polyline, insert 3 vertices then Close (from command line)
2. Select the closed polyline
3. Hatch ansi31, Scale 1
The closed polyline is correctly hatched.

1. Select the closed polyline and its hatch.
2. Create Block
3. Select the insertion point
4. Set Block Name "rect_poly"
5. The hatch is disappeared
6. From Block List, select "rect_poly" then insert the active block.
The new created "rect_poly" is inserted, without its hatch.

The same problem occurs with many others hatch styles and is highly reproducible.
I suspect this is a LibreCAD bug.
Someone can help?
Thank you.
--
Antonio
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Problem creating blocks with hatch

jefken
Hi


I have  done what you did


1. Line >Rectangle, 30x30 units
2. Select the square just created
3. Hatch ansi31, Scale 1
The Rectangle is correctly hatched.

1. Select the rectangle and its hatch.
2. Create Block
3. Select the insertion point
4. Set Block Name "rectangle"
5. The hatch is disappeared
6. From Block List, select "rectangle" then insert the active block.
The new created "rectangle" is inserted, without its hatch.

That's my result


left what I did  and right the result.

I made it in 2.2.0r1


gepensioneerd ingenieur
Gent België
LibreCad 2.2.0 rc1 Windows
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Problem creating blocks with hatch

aangelo
Hello!

I repeated the procedure, but I still get the same (wrong) result.
Now I'll look if exists a more recent version for Ubuntu 18.04 (possibly the same version 2.2 you tested).


Sent with ProtonMail Secure Email.

‐‐‐‐‐‐‐ Original Message ‐‐‐‐‐‐‐
Il venerdì 12 aprile 2019 15:04, jefken [via LibreCAD] <[hidden email]> ha scritto:

Hi


I have  done what you did


1. Line >Rectangle, 30x30 units
2. Select the square just created
3. Hatch ansi31, Scale 1
The Rectangle is correctly hatched.

1. Select the rectangle and its hatch.
2. Create Block
3. Select the insertion point
4. Set Block Name "rectangle"
5. The hatch is disappeared
6. From Block List, select "rectangle" then insert the active block.
The new created "rectangle" is inserted, without its hatch.

That's my result


left what I did  and right the result.

I made it in 2.2.0r1



gepensioneerd ingenieur
Gent België
LibreCad 2.2.0 rc1 Windows




If you reply to this email, your message will be added to the discussion below:
To unsubscribe from Problem creating blocks with hatch, click here.

--
Antonio